Recommended Posts

Iunie 1947... Intreaga omenire trecuse poate prin cea mai grea si crunta perioada din istorie. Romania, o tara care a avut mult de suferit din cauza razboiului, era in plina refacere.

Tot in aceasta luna, in cadrul unei sedinte, generalul Petrescu impreuna cu general-maior Oreste Alexandrescu, colonel Gheorghe Lebrun, locotenent-colonel Victor Purcărete, locotenent-colonel Ion Costăchel, maior Valeriu Sturza, capitan Ștefan Septville, locotenent Rousea Mocanu, capitanul Mosoianu, maiorul Cornel Șandru, au pus bazele Asociatiei Sportive a Armatei.

Cateva zile mai tarziu, generalul Mihai Lascar, Ministru de Razboi, a promulgat „Ordinul de Înființare al Clubului Armatei Române, Asociația Centrală a Armatei A.S.C.A”. Aceasta avea opt discipline sportive: fotbal, scrimă, călărie, box, tir, volei, atletism și tenis de câmp.

Nimeni nu stia ca in acea zi, avea sa se infiinteze cel mai mare club de fotbal din estul Europei si unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal din lume.

La inceput Steaua a cerut sa fie primita in Divizia A insa cererea a fost respinsa, astfel incat Steaua a fost inscrisa in Divizia B. Surpriza cea mare a aparut cateva zile mai tarziu. Pe data de 19 august, cu cateva zile inainte sa inceapa campionatul, Carmen Bucuresti este exclusa de catre FRFA din campionat. Astfel Steauau Bucuresti ( A.S. ARMATA pe atunci) a fost introdusa in Divizia A pe locul ramas liber.

Primul lot al echipei avea in componenta sa 27 de jucatori:  Penzes, Taborschi, Cernea, Catana, Jivan, Mare, Cozac, Bovan, Gica Popescu, Vida, Marinescu, Lazareanu, Astileanu, Coanda, Stoica, Kuhm, Racosi, Combi, Mihaescu, Ionescu, Oprea, Beutu, Bucur, Ozdeanu, Botoc si Mincu care se aflau sub comanda lui Coloman Braun-Bogdan.

Primul meci oficial din istoria clubului are loc la 24 august 1947 impotriva celor de la Dermata. Totodata primul marcator din istoria echipei este Florin Marinescu care a inscris in meciul contra celor de la CFR Timisoara.

 

Aceasta avea sa fie nasterea unui fenomen care cu greu poate fi descris in cuvinte!

 

Informatii preluate dinhttps://www.steaualibera.com/2020/11/17/socant-incredibil-inimaginabil-in-1947-steaua-bucuresti-a-furat-locul-echipei-sparta-bucuresti/   |    https://as47.ro/istoria-clubului-steaua-bucuresti/

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.