Invatati sa ne respectati


Recommended Posts

De ce sunt unele cluburi mai mari decat altele? De ce exista doar cateva cluburi care de zeci de ani incoace fac performanta? Ce au cluburile astea in comun? Pe cat de complicat pare raspunsul, pe atat de simplu este.

Hai sa luam ca exemplu FC Barcelona. In sezonul 2018/2019 FC Barcelona a avut incasari in valoare de €840 milioane (sponsorizari, drepturi tv, vanzari de tricouri etc). Acesti bani vin datorita faptului ca FC Barcelona a creat un brand extrem de valoros. Brandul are o importanta foarte mare in cifrele de mai sus. Oamenii de la conducerea clubului au inteles faptul ca un brand valoros va aduce mai multi bani . Totul se rezuma la brand, la numele de FC Barcelona. Dar ce face ca un brand sa fie valoros? Simplu: Performanta si numarul de fani pe care ii are echipa. Clubul va continua sa faca performanta atata timp cat echipa este urmarita si iubita de oameni. Daca oamenii nu mai sustin aceasta echipa, sponsorii vor pleca iar vanzarile de tricouri si banii din drepturile tv vor scadea drastic.

Cluburile exista datorita fanilor. Ele reusesc sa supravietuiasca datoria fanilor. Stati linistiti daca nu v-ati dat seama de raspuns imediat. Nu sunteti singurii! Nici FRF, LPF sau patronii cluburilor nu si-au dat seama de importanta suporterilor pentru club. Cel mai bun exemplu este faptul ca de 20 de ani fotbalul romanesc este in cadere libera. Interesul romanilor pentru fotbal scade pe zi ce trece iar nimanui nu ii pasa. Conducatorii fotbalului romanesc au avut grija sa ii indeparteze pe oameni de fotbal iar acum se intreaba de ce am ajuns in halul in care am ajuns.

Domnilor, oare dupa aceasta pandemie ati invatat ceva? Oare ati invatat cat de importanti sunt suporterii dupa un an in care stadioanele au fost pustii? Oare va treziti si voi? Noi, suporterii, inca suntem aici. Si o sa fim in continuare aici. Voi, in schimb, sunteti aici pentru putin timp. Au mai fost altii inaintea voastra, o sa mai fie si dupa voi. Ne-ati luat bucuria de a merge pe stadion, ne-ati distrus echipele, ne-ati luat aproape tot. A mai ramas un singur lucru pe care nu l-ati luat si nu il veti putea lua vreodata. Dragostea pentru echipa.

Cluburile de fotbal traiesc datorita suporterilor. Voi faceti bani datorita noua. Daca nu suntem noi, voi muriti de foame.

Invatati sa ne respectati!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.